2017 Tesettür Makyaj Tavsiyeleri

2017 Tesettür Makyaj Tavsiyeleri

2017 Tesettür Makyaj Tavsiyeleri

2017 Tesettür Makyaj Tavsiyeleri,Makyaj genel anlamda kadınların vazgeçilmezleri arasındadır. Bunun nerede, nasıl kullanılacağı hangi renklerin seçileceği tamamen kişisel beğenilere göre olacaktır. Tesettür giyimi tercih eden kadınlar için de yüz hatları belirginleştiği için makyaj detaylarına dikkat etmek gerekiyor.  Çünkü eşarpla de uyum devreye giriyor.  Eşarba uyum sağlamayacak şekilde yapılan tesettür makyaj çeşitleri genel görünüm açısından kötü izlenim vermekte.

Makyaj Öncesi Cilt Bakımı

Makyaj yapılmasından önce genel bir temizlik ve nemlendirme olması önerilir. Bu sayede makyaj malzemelerinin olumsuz etkilerinden kurtulmak daha mümkün olacaktır. Sözgelimi bir makyaja başlamadan önce yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra tonikle temizlemeniz ve hafifçe nemlendirmeniz önerilir. Tabi bu nemlendirici kullanımını her zaman yapmak zorunda değilsiniz. Bazı fondöten ve kapatıcılar parlamaya neden olduğu için nemlendirici konusunda mecburiyetiniz de bitmiş olur.  Bunun dışında isteğe göre makyaja başlamadan önce sıkılaştırıcı serumlardan da yararlanabilirsiniz. Kırışıklığı olan kadınlar için tesettür makyajı ipuçları için önemli bir detaydır. Bu sayede makyajla daha fazla pürüzsüz görünüm elde edilebilir.

Açık Ten Rengi Olanlar İçin Öneriler

Makyaj hatası olmaması açısından tesettür giyim makyajı için ten rengine göre makyajın öneminde bahsetmek gerekiyor. Örnekle daha iyi anlaşılması için açık tenli olan kadınların soluk görünümlerini yok etmek üzere allık ve kendiliğinden renklendirici fondöten kullanmaları önerilir.  Ayrıca far rengi olarak şeftali tonları, krem-kahve tonlarına başvurulabilir. Doğal görünüm yanında cilde renk katmış olursunuz. Far rengine göre daha parlak ve gösterişli rujlardan seçmeniz önerilir. Canlı pembe tonları, kırımızı, şeftali yine uygun renklerdir.

Tesettür Makyajda İpuçları

En iyi sonucu alabilmek için tesettürlü kadınlar için makyaj hatalarına ve kullanım uygunluğuna dikkat etmek gerekiyor.

  • Makyajda eşarp rengine uyum beklenir. En azından çok zıtlık ve yorucu görüntü oluşmamalıdır.
  • Far rengi koyuysa, dudaklar açık tonlarda boyanmalıdır.
  • Cilt renginden bir ton açık ya da koyu renkte fondöten kullanılmalıdır.
  • Canlı renk far kullanımında ruj sade olmalıdır. Örneğin yeşil tonlarda far rengi varsa, ruj kırmızı olmamalıdır.
  • Esmer ten rengi olanlar için tesettür makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken detay, boğucu renklerden kaçınmak gerektiğidir. Örneğin kahve tonlarından kaçınmalı, bunun yerine göz çevresi için açık krem renk uygulanmalıdır. Yine lacivert tonlarda far yerine daha aydınlık gösteren, farlar kullanılabilir. Ancak tam tersine net siyah renk de kullanılabilir.
  • Eşarp rengi şayet çok parlak ve canlıysa, makyaj yaparken daha sade tonlar seçebilirsiniz. Genel şık görünüm yaratması açısından önemlidir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ